Experţii susţin că au descoperit un portret secret făcut de Da Vinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posibila lucrare a lui Da Vinci
Posibila lucrare a lui Da Vinci

Un grup influent de experţi şi istorici ai artei afirmă că au descoperit un nou portret realizat de Leonardo da Vinci, care a fost vândut în anul 1998 pentru 19.400 de lire sterline.

Casa de licitaţii Christie's a vândut superbul desen, iar la acea vreme experţii considerau că au de-a face cu o pastişă a stilului renascentist făcută de un mare profesionist, în timp ce gurile rele spuneau că este vorba despre un fals.

Acum, la 13 ani de la vânzare, profesorul de istorie de la Oxford, Marin Kemp, afirmă că portretul este o pagină ruptă dintr-un album dedicat ducelui de Milano, Ludovico Sforza. Conform profesorului, în imagine ar fi chiar fiica nelegitimă a ducelui, Bianca, moartă la scurtă vreme după ce s-a măritat. Kemp a studiat foarte mult albumul care se află la Biblioteca Naţională Poloneză din Varşovia, despre care ştia că are o pagină lipsă, iar concluzia lui a fost foarte fermă: pagina care lipseşte este chiar portretul vândut de casa de licitaţii Christie's.

Şi un alt expert, Carlo Pedreti, afirmă că această pictură este al treisprezecelea portret identificat până acum al lui Leonardo da Vinci, iar preţul acestei lucrări poate creşte de 5.000 de ori, adică poate atinge suma de 100 de milioane de lire. În schimb, casa de licitaţii este rezervată în comentarii. „Asemenea opere şi asemenea maeştri vor lăsa loc şi pe viitor la descoperiri şi speculaţii", au spus reprezenzanţii casei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite