Descoperire îngrozitoare pentru omenire: suntem la o greşeală distanţă de o pandemie mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cercetători din întreaga lume au hibridizat unele tulpini ale virusului H5N1, cunoscut la nivel mondial din cauza gripei aviare, experţii afirmând că s-ar putea răspândi cu uşurinţă o nouă gripă printre oameni.

În septembrie 201, Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus, din Rotterdam, descoperise că numai cinci mutaţii la nivelul a două gene erau de ajuns pentru a crea o tulpină letală de H5N1, cu abilitatea de a se transmite rapid printre mamifere, nota Daily Mail. O altă echipă, condusă de Yoshihiro Kawaoka, de la Universitatea din Wisconsin-Madison, a creat un virus uşor diferit, dar având caracteristici similare.

Deoarece experimentele celor doi oameni de ştiinţă sunt foarte periculoase şi pot degenera într-o pandemie, s-au lansat mai multe dezbateri, iar guvernul Statelor Unite a cerut publicaţiilor Science şi Nature să nu ofere foarte multe detalii despre experimentele lui Foucher şi Kawaoka, pentru a evita furnizarea unor instrucţiuni vitale posibililor terorişti biologici, anunţă revista Ştiinţă şi Tehnică.

Acum, există două tabere: cei care cred că tulpinile letale de H5N1 trebuie izolate şi cei care cred că virusul trebuie accesat şi studiat pentru a-i înţelege mutaţiile care îl pot transforma într-un ucigaş în masă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite