Cum va fi vremea în acest weekend: ninsori în zona montană şi ploi în sudul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o informare de ninsori viscolite şi de ploi, valabilă de vineri, de la ora 18.00, până sîmbătă, la ora 18.00.

Va ninge în zona montană, în sud-estul Transilvaniei, apoi local şi în Moldova. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăsi 90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Ninsori viscolite vor fi trecător şi în Moldova, îndeosebi pe parcursul zilei de sâmbătă. În regiunile sudice şi sud-estice vor fi mai ales ploi, iar izolat, în sud-est, cantităţile de apă vor depăși 20 de litri pe metrul pătrat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 13 grade.

Sâmbătă: Vremea va continua să se răcească

Cerul va fi mai mult noros și, mai ales ziua, vor cădea precipitaţii pe arii extinse, predominant sub formă de ploaie în Dobrogea, mixte în Muntenia și Oltenia și, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania și în Moldova și izolat în restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, Bărăgan și Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade.

Duminică: Ninsori slabe

Temperaturile maxime cuprinse între -4 și 6 grade și cele minime, cuprinse dimineaţa între -8 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, se încadrează în limitele normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nord-vestul ţării, unde local va ninge slab. În restul teritoriului, pe arii restrânse, va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări pe litoral și la munte.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite