Cum îţi poate aduce apa de băut doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul publicitar în care suntem sfătuiţi să bem cel puţin doi litri de apă pe zi va fi interzis
Mesajul publicitar în care suntem sfătuiţi să bem cel puţin doi litri de apă pe zi va fi interzis

O nouă lege a Uniunii Europene îi pune în dificultate pe producătorii de apă îmbuteliată din întreaga lume, care nu vor mai avea voie să folosească unul dintre cele mai cunoscute mesaje publicitare.

După o dezbatere care a durat trei ani, Uniunea Europeană a ajuns la concluzia că mesajul publicitar în care suntem sfătuiţi să bem cel puţin doi litri de apă pe zi trebuie interzis. Noua decizie pretinde că oricât de multă apă consumă o persoană tot nu este combătută deshidratarea organismului.

Legea Uniunii a fost deja aprobată de preşedintele Comisiei Europene, Joe Manuel Barroso, iar cei care nu o vor respecta riscă până la doi ani de închisoare. Decizia este contestată de foarte multe state din lume, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie afirmând că este demosntrat ştiinţific că apa hidratează organismul şi că doar reclamele mincinoase ar trebui interzise.

Uniunea Europeană s-a mai aflat şi în trecut în centrul atenţiei din cauza unei legi care interzicea comercializarea bananelor şi a castraveţilor îndoiţi. Din fericire, acea lege a fost retrasă, după ce mai multe state au fost împotriva sa.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite