Codul bunelor maniere pe Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codul bunelor maniere pe Messenger
Codul bunelor maniere pe Messenger

Cel mai popular soft de chat şi interacţionare socială pe internet, Yahoo Messenger, poate deveni câteodată cel mai detestat program, din cauza prietenilor care abuzează de acest serviciu.

Cei de la gizmodo.com au întocmit un top al bunelor maniere de care trebuie să ţinem cont atunci când comunicăm pe Messenger. Vă prezentăm mai jos acest top:

Nu pleca în timpul conversaţiilor

Întreruperea unei conversaţii în mod brusc e un gest grosolan. Este ca şi cum te-ai ridica de la masă şi ai pleca în timp ce persoana de alături încă nu şi-a terminat fraza.

Respectă-i pe cei ocupaţi

Dacă statusul unui prieten este "Busy", atunci nu e bine să-i trimiţi un link cu noul tău videoclip preferat. Regula asta este valabilă în special în cazul persoanelor care au rareori statusuri "Busy". Pe de altă parte, nu este în regulă să pui mereu la status că eşti ocupat. Prietenii vor ajunge să nu-l mai ia în serios.

Be Right Back (BRB)

Când trebuie să mergi la toaletă, un brb este întotdeauna recomandat, astfel încât prietenii să nu se întrebe ce ai păţit de nu mai dai niciun semn. BRB este cea mai puţin enervantă abreviere care există. Nu este numai permisă, ci şi încurajată.

Laughing Out Loud (LOL)

Dacă BRB-ul este recomandat, LOL-ul nu trebuie folosit niciodată. Chiar dacă ai râde literalmente în hohote, tot n-ar fi acceptabil să foloseşti LOL-ul, asta pentru că alţii înaintea ta au abuzat de el şi l-au folosit în feluri total nepotrivite.

Scrisul cu majuscule

Acest tip de scris îşi dă senzaţia că cineva ţipă la tine. Deci încearcă să nu foloseşti majuscule niciodată.

Emoticoanele

Abuzul de emoticoane dăunează grav limbajului. În loc să foloseşti punctuleţe şi paranteze, mai bine petreci câteva secunde pentru a te gândi la cuvinte potrivite pentru fiecare context în parte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite