Cercetătorii americani vor să creeze primul testicul artificial care poate produce spermă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Paul Turek, director al unei clinici din San Francisco şi specialist în infertilitatea masculină, lucrează la un proiect care are ca scop crearea primului testicul artificial capabil să producă spermă.

Turek spune că doreşte să realizeze un adevărat mecanism biologic care să-i ajute pe bărbaţi să se reproducă, nu doar să implanteze testiculul unei persoane de gen masculin. „În prezent încercăm să reproducem procesul de producţie al spermei într-un sistem tri-dimensional. Condiţiile de laborator nu pot reproduce complexitatea organismului uman. Noi intenţionăm să recreem un testicul cu toate funcţiile unui testicul normal", a declarat doctorul.

Americanul doreşte să-şi ducă la capăt planul cu ajutorul celulelor care produc spermatozoizi, care vor sta la baza noii invenţii, de care vor fi ataşate celule stem. Conform specialiştilor, proiectul este unul ambiţios, iar pentru a fi realizat este nevoie de foarte mulţi ani de muncă. Aceştia au adăugat că invenţia nu ăi va ajuta doar pe bărbaţii infertili, ci şi pe cei care şi-au pierdut testiculele în diverse accidente sau care suferă de cancer testicular.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite