Află unde va ninge în următoarea săptămână şi cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vom avea zăpadă de Crăciun, însă de Revelion ne vom putea bucura de ea doar la munte
Vom avea zăpadă de Crăciun, însă de Revelion ne vom putea bucura de ea doar la munte

Ninsorile din acest weekend vor continua să fie prezente în ţara noastră. Şi în următoarele zile, inclusiv de Crăciun, vom avea parte de zăpadă nu numai la munte, ci şi în majoritatea zonelor ţării. Sfârşitul de an vine însă cu temperaturi mai ridicate, aşa că, dacă vreţi să vă bucuraţi de zăpadă de Revelion, va trebui să vă pregătiţi bagajele şi să plecaţi la munte.

Vremea, începând de mâine

Zăpada căzută în acest sfârşit de săptămână se va menţine iar la munte va continua să ningă. Spre finalul săptămânii, mai exact joi şi vineri, meteorologii spun că vor fi din nou condiţii de ninsoare, însă stratul de zăpadă va fi subţire.

Luni

Atât vreme de iarnă, cât şi de toamnă! Presiunea se menţine scăzută în cea mai mare parte a continentului, cu centrii depresionari în estul arhipelagului britanic, nordul Mării Baltice şi în vestul peninsulei balcanice, zone unde vremea este puternic instabilă. Numai în sud-vest şi în estul Câmpiei Ruse, presiunea este ridicată. În zona ţării noastre, presiunea este scăzută. Vremea va fi, în general, închisă cu precipitaţii, mai ales în a doua parte a zilei şi la noapte, sub formă de ploaie în Dobrogea, predominant ploaie în Muntenia şi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare, în Banat, Oltenia şi Moldova. Va ninge slab local la munte şi izolat în Transilvania. Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade.

Marţi

Vremea se va menţine în general închisă. Vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în Banat, Transilvania şi Moldova, sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare în Oltenia şi Muntenia şi sub formă de ploaie în Dobrogea. Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi între 0 şi 9 grade.

Miercuri

Vremea va fi în general închisă. Ziua va ninge slab în nordul şi în centrul ţării. În restul teritoriului, izolat sunt posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime, apropiate de mediile multianuale de la această dată, vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Joi

Cerul va fi variabil, mai mult noros în sudul ţării unde pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, iar cele minime, de noaptea spre dimineaţa, între -11 şi -1 grad.

Vineri

Temperatura se va menţine la valori în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, iar pe arii restrânse vor cădea precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare în zonele din interiorul arcului carpatic şi la munte.

Vremea de Crăciun

Ninsorile care vor cădea până pe 24 decembrie se vor menţine şi în zilele de Crăciun. Aşa că, până la Crăciun aproape toată ţara va fi acoperită de zăpadă, însă stratul de omăt nu va fi foarte consistent.

Locuitorii din zona Dobrogei sunt ceva mai ghinionişti. Ei vor avea parte doar de ploaie şi de lapoviţă. Mai mult decât atât, este posibil să se formeze polei.

Vremea de Revelion

Înainte de Anul Nou, vremea se va mai încălzi puţin. Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, mai ales în sudul, sud-estul şi sud-vestul ţării. Din această cauză, zăpadă se va topi. Doar la munte, stratul de omăt se va menţine.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite