FOTO Povestea peşterei Gouffre Berger, Everestul speologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştera Gouffre Berger
Peştera Gouffre Berger

Fotograful polonez Robbie Sean a coborât în peşterile Gouffre Berger, din Franţa, pentru a realiza un fotoreportaj cu unul dintre cele mai adânci sisteme de peşteri din lume.

Peşterile care se află în zona Vercors au fost descoperite în anul 1953, de către Joseph Berger, al cărui nume îl poartă acum grotele. Adâncimea lor este de 1.122 de metri, iar intrarea este formată din opt blocuri uriaşe de piatră de 300 de metri lungime. Gouffre Berger a fost considerată cea mai adâncă peşteră din lume între anii 1953 şi 1963, iar în acest moment se află pe locul 28 în lume şi pe locul al patrulea în Franţa.

Peştera Gouffre Berger

Intrarea în peşteră măsoară 300 de metri, iar după aceasta urmează o cameră uriaşă şi un canal lung de 30 de metri şi lat de 15 metri. Pentru a te întoarce la suprafaţă din partea de jos a peşterii ai nevoie de aproape 30 de ore, în ultimii ani mai multe persoane pierzându-şi viaţa în grotă, deoarece pe timpul ploilor poate deveni o capcană pentru speologi.

Robbie Sean a coborât în adâncuri cu o echipă de alpinişti şi a fotografiat tot ce a putut, de la apă până la pereţi stâncoşi cu forme neregulate, oferind fotografiile publicului larg. Fotograful a afirmat că această peşteră este pentru speologi precum Everestul pentru un alpinist.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite