VIDEO Secretul din adâncuri: în curând, oamenii şi delfinii vor putea sta de vorbă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În trei ani, oamenii și delfinii vor putea să stea de vorbă
În trei ani, oamenii și delfinii vor putea să stea de vorbă

Delfinii, una dintre cele mai inteligente specii de mamifere, sunt cunoscuți pentru ușurința cu care comunică cu oamenii. Potrivit The New York Times, în următorii trei ani, oamenii de ştiinţă ar putea găsi o modalitate de comunicare directă între oameni şi delfini. Este ceea ce și-a propus Denise Herzing, unul dintre cei mai importanţi experţi în comportamentul delfinilor.

Dr. Herzing şi-a petrecut 25 de veri pentru a studia un grup de delfini pătaţi într-o zonă retrasă la nord de Bahamas. Ea a reuşit să identifice trei generații de delfini. Îi cunoaște pe fiecare în parte după nume. În cei 25 de ani, petrecuți alături de delfinii din Bahamas, Denise Herzing a ajuns să cunoască foarte bine comportamentul lor. De la felul cum se joacă, se reproduc şi se luptă, până la limbajul pe care îl folosesc, fluierături sau diferite sunete care fac ca lumea subacvatică să răsune.

Denise Herzing şi colegii săi au făcut un important pas înainte. Este vorba de un proiect care îşi propune să analizeze comunicarea delfinilor, să o descifreze şi în cele din urmă să poată stabili o interfaţă directă de comunicare între delfini şi oameni. Această interfaţă de comunicare ar putea fi gata în aproximativ trei ani.

Vezi aici materialul VIDEO realizat de cei de la The New York Times

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite