VIDEO Încă puțin și vom afla cum s-a format de fapt Pământul! Vezi imagini cu „cel“ care va elucida cel mai vechi mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asteroidul se va afla la o distanță de 320.000 de kilometri de planeta noastră
Asteroidul se va afla la o distanță de 320.000 de kilometri de planeta noastră

Marțea viitoare, pe 8 noiembrie, un asteroid de mărimea unei navete spaţiale va trece destul de aproape de planeta noastră. Astronomii susțin că acest asteroid ar putea dezlega cel mai vechi mister al existenței omenirii.

Asteroidul 2005 YU55 orbitează în jurul Soarelui, iar săptămâna viitoare va fi foarte aproape de Pământ.

Astronomii vor să surprindă imagini care să le dezvăluie cât mai multe lucruri importante, chiar dacă asteroidul nu va fi vizibil cu ochiul liber.

Specialiștii de la NASA vor folosi un telescop radar pentru a putea vedea din ce este format acest meteorit și de unde provine. "Sperăm să obținem imagini care să ne dezvăluie caracteristicile asteroidului, detalii despre suprafața, forma, dimensiunile sale și alte proprietați fizice". Cred că acesta este cel mai mare mister, iar pe 8 noiembrie ne aflăm cu un pas mai aproape de rezolvarea lui", a declarat Barbara Wilson, astronom NASA, citată de Daily Mail.

Ultima dată când un asteroid s-a aflat atât de aproape de planeta noastră a fost în 1976. Atunci, acesta s-a aflat la 300.000 de kilometri, însă atunci acel eveniment a fost ratat de toţi.

Vezi VIDEO cu asteroidul 2005 YU55

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite