VIDEO FOTO Cea mai mare comoară din istorie a fost descoperită în Atlantic! În total, 200 de tone de argint

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare comoară de metale prețioase găsită vreodată sub ape, a fost descoperită pe fundul Oceanului Atlantic într-o navă naufragiată. Scafandrii au găsit pe acel vapor 200 de tone de argint, în valoare de peste 170 de milioane de euro. 

Lingourile de argint se aflau la bordul unui cargou britanic, care a fost scufundat de un submarin al armatei germane , în timpul celui de-al doilea Război Mondial, în februarie 1941. Nava se îndrepta din India spre Marea Britanie și a naufragiat lângă coasta de sud-vest a Irlandei. Doar unul dintre cei 90 de membri ai echipajului a supraviețuit atacului și scufundării.

Epava

Epava aparținea unei firme britanice de mărfuri și a fost scufundată de către armata germană, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, în 1941. Nava se îndrepta din India spre Marea Britanie și a naufragiat lângă coasta de sud-vest a Irlandei. Doar unul dintre cei 86 de membri ai echipajului a supraviețuit atacului și scufundării, informează news.discovery.com.

Epava

Corabia a fost descoperită de compania americană explorări marine Odyssey, care speră să poată scoată la suprafață lingourile de argint în primăvara anului viitor. 

Potrivit contractului încheiat cu Ministerul Transporturilor Britanic, compania americană care a făcut descoperirea va încasa 80% din valoarea comorii găsite în Atlantic. Restul va reveni Departamentului de Transport din Marea Britanie.

Nava
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite