Sportul extrem poate afecta inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cazul atleţilor, muşchii inimii se întind mai mult decât este normal, iar aceste modificări pot crea aritmii
În cazul atleţilor, muşchii inimii se întind mai mult decât este normal, iar aceste modificări pot crea aritmii

Exerciţiile fizice extreme, cum ar fi antrenamentele pentru participarea la un maraton, pot afecta inima, arată un studiu publicat în revista „European Heart Journal“, citat de BBC.

Sportul extrem afectează inima. Aceasta este concluzia unui studiu realizat cu 40 de sportivi de înaltă performanţă din Australia. Şi asta pentru că, muşchii inimii se întind mai mult decât este normal. După un efort consistent, majoritatea sportivilor îşi revin după o săptămână şi doar cinci dintre ei rămân cu leziuni permanente.

Specialiştii au explicat că aceste modificări la nivelul inimii pot crea aritmii. Atleţilor li se recomandă să combine antrenamentele cu odihna, pentru ca funcţiile muşchilor inimii să se îmbunătăţească.

Directorul medical al maratonului din Londra, profesorul Sanjay Sharma, consideră că această problemă trebuie investigată mai atent. „Părerea mea este că sportul extrem nu provoacă daune sănătăţii cardiace. Cu toate acestea, nu cred că 11 ore pe zi de antrenament fac bine pentru organismul uman“, a declarat Sanjay Sharma.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite