„Spionul perfect“ al Americii încearcă să cucerească spațiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China, Rusia și Statele Unite ale Americii se luptă din nou pentru cucerirea spațiului. După ce China a anunțat că va crea avionul invizibil și va lansa noi sateliți, SUA încearcă să fie cu un pas înainte, pregătind o nouă generație de sateliți-spion.

Avionul american X-37B, numit oficial Oribital Test Vehicle și construit de Boeing ar putea fi implicat în operațiuni de recunoaștere. Nu s-au dat informații oficiale privind misiunea sa. Se presupune că aeronava ar testa niște senzori puternici pentru o nouă generație de sateliți-spion.

Avionul arată ca o navetă NASA, însă este de trei ori mai mic. Acesta a fost lansat exact ca o rachetă spațială. Problema este ca a stat în spațiu 10 luni, mult mai mult decât fusese programat, scrie Space.com. Mai exact, naveta X-37B s-a întors vineri, 20 ianuarie, după o misiune care s-a desfășurat timp de 321 de zile pe orbita Terrei, desi inițial se știa că va dura 200 de zile

Se pare că orbitarea a avut loc în zone „fierbinți", din Orientul Mijlociu.

Kevin Fetterof Brockville, un astronom amator din Canada, a surprins câteva imagini în care avionul se observă încă din martie 2011, ca o pată luminoasă puternică pe cerul nopții.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite