SFÂRȘITUL LUMII Asteroizii care ne bombardează în ultima perioadă ar putea provoca Apocalipsa? Ce spun oamenii de știință

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un asteroid care ar lovi Terra ar putea provoca cutremure, tsunami sau incendii puternice
Un asteroid care ar lovi Terra ar putea provoca cutremure, tsunami sau incendii puternice

Cercetătorii au pus la punct un nou sistem care ar putea anticipa urmările pe care le-ar putea produce asupra planetei noastre impactul unui asteroid.

Noile studii realizate de oamenii de știință arată că, în cazul în care un asteroid s-ar lovi de Pământ dezastrul provocat de acesta nu va fi atât de mare pe cât s-a crezut până acum.

Și asta, pentru că datorită relieful are diverse forme, iar acest lucru diminueză impactul undelor seismice provocate de asteroid.

„După impactul cu un meteroit, undele seismice călătoresc pe suprafața Pământului ca și o piatră care este aruncată în apă. Aceste calcule sunt făcute folosindu-se un model neted, perfect rotund,însă am descoperit că proprietățile reliefului planetei sau ale Lunii au un impact major asupra efectelor produse de un meteorit mare, așa că este foarte important ca și acestea să fie luate în considerare", a declarat Matthias Meschede, coordonatorul principal al echipei de cercetători de la Universitatea din Munchen, citat de Daily Mail.

Simulările oamenilor de știință arată că dacă un meteorit ca cel care a dus la dispariția dinozaurilor acum 65 de milioane de ani va mai lovi Pământul, acesta va crea un crater cu diametrul de 2,5 mile și va provoca un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. În schimb, dacă meetoritul va cădea într-un ocean va provoca un tsunami de 20 de metri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite