Prea multă muncă strică mai mult decât consumul de droguri, alcool sau tutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi riscă de două ori mai mult să sufere de depresie gravă, faţă de cei care muncesc şapte ore pe zi, potrivit unui studiu citat de AFP.

Cercetătorii britanici au constatat în urma unui studiu că funcţionarii care lucrau cel puţin 11 ore pe zi îşi sporeau riscul de depresie de două ori mai mult în comparaţie cu cei care respectau un program de şapte ore de muncă. În schimb, stilul de viaţă, respectiv consumul de alcool, tutun, droguri sau tensiunile de la locul de muncă nu amplifica starea de depresie a funcţionarilor şi starea lor civilă.

Cazurile de depresie gravă a celor care lucrau cel puţin 11 ore pe zi au reprezentat cu 3,1%, mai puţin decât reprezintă cazurile de depresie din rândul populaţie britanice de 5%. Proporţia scăzută în cazul funcţionarilor studiaţi s-ar putea explica prin aceea că erau persoane cu o bună stare de sănătate fizică şi mentală, ceea ce nu se aplică întregii populaţii.

Studiul a fost realizat în rândul a 2.000 de funcţionari britanici, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani, care au avut o stare psihică bună la începutul cercetării. Participanţii au fost monitorizaţi timp de aproape 6 ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite