FOTO Insula plutitoare, viitorul unei vieți exclusiviste pe mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul Utopia are o înălțime de 65 de metri deasupra nivelului mării și dispune de 11 punți (Foto: www.gizmag.com)
Proiectul Utopia are o înălțime de 65 de metri deasupra nivelului mării și dispune de 11 punți (Foto: www.gizmag.com)

Un loc desprins parcă din filmele SF, unic în lume, extravagant, în care oricine și-ar dori să fie măcar pentru o zi. Este vorba de un iaht care pare mai degrabă un orăşel de lux plutitor. Are 11 punţi de locuit, patru heliporturi, câteva piscine și o zonă de observaţie de 360 grade.

Această navă de lux, cu totul neconvențională a fost proiectată de o companie britanică și a fost prezentată în cadrul expoziţiei de iahturi de la Monaco. Proiectul Utopia, așa cum a fost denumit de către constructori, are un design ce depășește orice tipar din domeniul arhitecturii navale.

Insula plutitoare

Proiectată de BMT Nigel Gee, insula plutitoare Utopia măsoară 100 de metri în diametru, are o înălțime de 65 de metri deasupra nivelului mării și dispune de 11 punți active, ultima fiind destinată elicopterelor, scrie Gizmag.

Insula plutitoare

Puntea principală are spaţii de locuit exclusiviste, săli de spectacol, magazine, mai multe baruri şi un restaurant, care pot fi acoperite de un acoperiş retractabil.

La mijloc a fost construită o coloană ce se scufundată în apă și o punte ce permite accesul la apă. Această coloană are și rol de ancorare.

Nava este proiectată să reziste în condiții meteo extreme, fiecare din cele patru picioare dispunând de un motor, care îi asigură stabilitatea. Față de un iahn obișnuit, Utopia circulă însă cu viteze mai mici.

insula plutitoare

Proiectantul iahtului, James Roy, a vrut să schimbe percepţia iahturilor strict ca mijloace de transport, considerată de el o constrângere de proiectare. El a declarat că Utopia nu se vrea a fi un mijloc de transport, ci mai degrabă o insulă. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu compania Yacht Island Design.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite