Giulgiul cu care a fost înmormântat Isus Hristos creează noi dispute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giulgiul cu care a fost înmormântat Isus Hristos este păstrat în Catedrala „Sfântul Ioan Botezatorul“ din Torino
Giulgiul cu care a fost înmormântat Isus Hristos este păstrat în Catedrala „Sfântul Ioan Botezatorul“ din Torino

Chiar dacă testele făcute de-a lungul anilor au fost negative, mai mulți cercetători spun că Giulgiul cu care a fost înmormântat Isus Hristos și se află la Torino este adevărat.

Cercetătorii italieni de la „Agenția Națională pentru Noi Tehnologii, Energie și Dezvoltare“ susțin că tehnologia disponibilă atunci când a fost creat giulgiul nu avea cum să facă falsuri. Oamenii de știință au încercat să recreeze piesa, dar au descoperit că pot face asta numai cu ajutorul razelor intense de lumina UV, care au fost reflectate pe bucata de panza. Pentru că urmele de pe giulgiu nu au putut fi recreate, cercetătorii au ajuns la concluzia că „o formă de energie electromagnetică a creat imaginea.

„Imaginea dublă (fața și spate) a unui bărbat schingiuit și crucificat, abia vizibilă pe pânză Giulgiului de la Torino, are multe caracteristici fizice și chimice care sunt unice și sunt imposibil de reprodus în laborator. Sperăm că rezultatele noastre vor deschide dezbateri filozofice și teologice, dar lăsăm concluziile în seama experților și, în ultimă instanță, conștiinței publice", se menționează în raportul cercetătorilor italieni.

Testele cu carbon făcute în 1988 la Oxford, Zurich și Arizona au arătat că giulgiul datează din perioada 1260-1390. Rezultatul a fost contestat însă, pentru că giulgiul ar fi fost contaminat cu bucăți de pânză. Acestea se pare că fuseseră cusute, după ce giulgiul a fost afectat de un incendiu, în 1532. Urmele arse sunt vizibile pe marginile giulgiului, unde au căzut câteva picături de argint topit.

„Când cineva spune că o scânteie de lumină este capabilă să creeze aceleași urme ca cele de pe giulgiu, discutiile ajung inevitabil în zona miracolelor și învierii", a afirmat profesorul Paolo Di Lazzaro.

Teologii au susținut că, giulgiul care este păstrat în Catedrala Sfântul Ioan Botezatorul din Torino, a fost creat când Isus a înviat. În 2009, se spunea că Leonardo da Vinci ar fi creat imaginea și că ar fi posibil ca ea să reprezinte de fapt un autoportret.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite