Urşii polari sunt în pericol de moarte! Gheaţa din zona arctică va dispărea până în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheaţa din zona arctică va dispărea în următorii patru ani, avertizează un cercetător de la Universitatea Cambridge. Urşii polari sunt şi ei ameninţaţi cu dispariţia.

Gheaţa din zona arctică se topeşte într-un ritm atât de rapid încât va dispărea până în 2015, a declarat oceanologul britanic Peter Wadhams, profesor la Universitatea Cambridge. Gheaţa se va forma la loc în fiecare iarnă, dispărând complet doar în timpul verii. Habitatele urşilor polari vor fi şi ele distruse în curând, scrie telegraph.co.uk.

Urşii polari hoinăresc mii de kilometri. În decursul unui an, ei pot merge peste 51.000 de kilometric pătraţi de teren îngheţat, iar zilnic parcurg peste 40km. Habitatul lor preferat este locul unde calota glaciară polară întâlneşte Oceanul Îngheţat şi gheaţa se sparge. Iarna, când suprafaţa gheţii se extinde, urşii se deplasează spre sud şi vara, când gheaţa se mai topeşte, se îndreaptă spre nord. Când este necesar, ei înoată ore în şir pentru a ajunge de pe o bucată de gheaţa pe alta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite