VIDEO Frica de stomatolog va dispărea datorită periuţei plasmatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Periuța plasmatică
Periuța plasmatică

Specialiștii lucrează la un nou instrument, periuţa plasmatică, care să ne scutească de dureri și care să ne ajute să ne îngrijim mai bine dinții.

În ciuda numelui de "periuţă plasmatică", nu este vorba despre o periuţă de dinţi, ci de un instrument stomatologic. Acesta va putea curăţa mai bine cariile şi va permite repararea dintelui mai bine decât este posibil folosind tehnicile actuale. Inginerii de la Universitatea din Missouri vor testa aparatul pe oameni, iar dacă rezultatele vor fi bune, acesta va ajunge în cabinetele stomatologilor la sfârşitul lui 2013.

Tratarea unui dinte va dura maximum 30 de secunde şi nu presupune doar dezinfectarea locală prin bombardarea bacteriilor cu ioni, ci şi modificarea formei dintelui. Peria plasmatică nu va produce reacţii adverse şi nici durere., informează gizmag.com.

Aprobarea periuţei plasmatice, de către autorităţile competente, va aduce schimbări importante în stomatologie. Medicii vor putea repara o suprafaţă mai mare din carie, iar materialul utilizat va fi cu până la 60% mai durabil decât cel tradiţional, prelungind durata de viaţă a dintelui.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite