VIDEO FOTOGALERIE Lagărele de exterminare există și acum! Sute de mii de oameni sunt ținuți prizonieri și tratați ca niște sclavi în Coreea de Nord!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de mii de bărbaţi, femei şi chiar copii sunt forţaţi să lucreze ca niște sclavi (Captură foto: National Geographic)
Zeci de mii de bărbaţi, femei şi chiar copii sunt forţaţi să lucreze ca niște sclavi (Captură foto: National Geographic)

Fotografii detaliate luate din satelit arată faptul că lagărele din Coreea de Nord există! Aici, sunt ținuți prizonieri peste 200.000 de oameni și tratați ca niște sclavi! Imaginile au fost făcute publice de Ministerul pentru Unificare din Coreea de Sud. Regimul de la Phenian neagă în continuare existenţa acestor lagăre!

Zeci de mii de bărbaţi, femei şi chiar copii sunt forţaţi să lucreze ca niște sclavi şapte zile pe săptămână. În schimb, nu li se dă nici măcar mâncare. Ei sunt nevoiți să se hrănească cu să şobolani, broaşte, şerpi, insecte şi chiar fecale din cauza foametei.

Jumătate din riscă să moară de foame sau de malnutriţie, iar alţii de boli fatale. Alții sunt ucişi prin tortură, împuşcare, sau lapidare publică de către gardienii violenţi ai lui Kim Jong Il, cel puțin asta susţin foştii deţinuţi.


image

Vezi aici galerie FOTO

Oamenii sunt luați cu forța chiar din propriile case sau de pe stradă, fiind acuzați de presupuse crime politice. Experții susțin că aceste acuzații nu sunt reale.

Ministerul pentru Unificare din Coreea de Sud a publicat noi imagini luate prin satelit, care arată mai detaliat centrele de detenție. Amnesty International a comparat imaginile luate acum din satelit cu cele de acum 10 ani şi confirmă că lagărele s-au extins.

Numai în lagărul Yodok, ascuns în munţi la 70 de mile de capitala Phenian, trăiesc nu mai puțin de 50.000 de prizonieri.

image

Povestea unui fost deținut

Kang, unul dintre foştii deţinuţi avea doar nouă ani, atunci când el şi familia sa au fost trimişi în lagăr pentru crime politice. Despre el se crede că ar fi primul prizonier care a dezvăluit lumii existenţa lagărului Yodok, unde a petrecut 10 ani. În 1992 a reușit să evadeze în China.

"Nu aveam de mâncare. Mâncam orice ne cădea în mână - şobolani, şerpi, broaşte, insecte', a povestit el pentru postul CBN 'Trebuia să găsim o cale de a supravieţui. Chiar dacă s-a întâmplat cu mult timp în urmă, atunci când mă uit la fotografiile prin satelit, îmi pot aminti încă tot ceea ce am văzut şi îndurat. Lagărul arată, cu siguranţă, mai mare. De exemplu, clădirile noi pentru gardienii închisorii nu erau acolo înainte. Pot presupune doar că înseamnă că există mai mulţi prizonieri şi este, prin urmare, nevoie de mai multe gărzi", a mărturisit Kang, pentru CBS news. El a scris chiar și o carte, "Acvariile de la Phenian", în care povestește prin ce a trecut în acele lagăre descrie experienţele în cartea 'Acvariile de la Phenian'.

Vezi un material VIDEO realizat de National Geographic despre situația dramatică din Coreea de Nord


"Lucrul pe care mi-l amintesc cel mai pregnant din lagăr este modul în care gardienii omorau oameni fără niciun motiv. Am fost martor la multe execuţii", susţine fostul deţinut.

Ministerul pentru unificare susţine că mai mulţi delegaţi de la Conferinţa coreeană privind Religia şi Pacea vor pleca la Phenian astăzi pentru a discuta despre pace şi drepturile omului. Ei s-ar putea întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong Il.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite