RECORD EXTREM Cel mai lung traseu din istorie! Polul Sud, cucerit pe schiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi exploratori australieni au reuşit să intre în istoria Antarcticii, devenind prima echipă care a călătorit până la Polul Sud şi înapoi fără să aibă nevoie de ajutor, informează AFP.

James Castrission, contabil, în vârstă de 29 de ani şi Justin Jones, om de ştiinţă, în vârstă de 28 de ani, au schiat 2.270 de kilometri pentru a termina această călătorie. Cei doi au reuşit să învingă singuri oboseala, rănile şi halucinaţiile apărute din cauza lipsei somnului şi a hranei. Cei doi au ajuns la Polul Sud pe 31 decembrie. În cele 89 de zile petrecute pe drum, cei doi australieni au avut de înfruntat ninsori teribile, un vânt ce sufla cu peste 70 km/h şi o temperatura medie ce nu depăşea minus 25 de grade Celsius.

"Este un sentiment fantastic. Nu pot să descriu euforia pe care o simt acum", a declarat James Castrission.

Acesta a fost cel mai lung traseu parcus pe schiuri.

Înainte de plecare, cei doi s-au îngrăşat aproximativ 20 de kilograme fiecare, întrucât călătoria necesita un consum de energie foarte mare. Doar echipamentul pe care l-au avut de cărat cântărea 160 de kilograme.

Cei doi australieni nu sunt la prima călătorie "extremă". În 2007-2008, James şi Justin au parcurs 3.300 de kilometri pe Marea Tasmaniei într-un caiac.

Recordul precedent a fost stabilit în 2009, când Cecilie Skog şi Ryan Water au mers pe schiuri 1.800 de kilometri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite