DESCOPERIRE Cele mai mici exoplanete detectate până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astronomii au descoperit cele mai mici trei exoplanete găsite până acum în afara sistemului nostru solar, informează NASA. 

Planetele au fost detectate cu ajutorul telescopului Kepler al NASA. Acestea orbitează în jurul stelei numite KOI-961 şi sunt cu foarte puţin mai mari decât Pământul. KOI-961este o stea roşie pitică, cu un diametru cât o şesime din cel al Soarelui. Această stea este doar cu 70% mai mare decât Jupiter.

Cele trei planete au raza de 0,78, 0,73, respectiv 0,57 de ori mai mare decât cea a Terrei. Cea mai mică are aproximativ mărimea planetei Marte, informează NASA. Acestea sunt asemănătoare Pământului, însă au orbita prea apropiată de steaua lor. De aceea, el ar fi prea fierbinţi pentru a fi locuibile, iar apa nu nu ar putea exista în stare lichidă. Cele trei planete sunt foarte apropiate de steaua lor, mişcarea de revoluţie fiind completată în două zile.

"Este cel mai mic sistem solar descoperit până în prezent", a declarat John Johnson, cercetător principal la NASA, de la Institutul din Pasadena. "Este, de fapt, mult mai asemănător cu Jupiter şi sateliţii săi, ca mărime, decât cu orice alt sistem planetar. Descoperirea dovedeşte o dată în plus diversitatea sistemelor planetare din galaxia noastră", a adăugat astronomul.

Descoperirea sugerează faptul că în galaxia noastră ar putea există multe alte planete telurice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite