Cele mai fascinante zece lucruri despre Steve Jobs, publicate în cartea sa biografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Walter Isaacson a redactat cartea biograficp a lui Steve Jobs în urma a peste 40 de interviuri cu acesta
Scriitorul Walter Isaacson a redactat cartea biograficp a lui Steve Jobs în urma a peste 40 de interviuri cu acesta

Cartea biografică a lui Steve Jobs, lansată astăzi, dezvăluie câteva lucruri fascinante despre el. Iată zece dintre cele mai interesante detalii despre fostul șef al Apple!

1. Dacă Jobs nu ar fi înființat compania Apple, ar fi făcut altceva

Steve Jobs i-a spus președintelui Apple John Scully că dacă nu s-ar fi apucat de proiectul Apple ar fi fost poet în Paris

2. Steve avea pe iPod-ul său toate albumele lui Bob Dylan și ale lui Yo-Yo Ma și doar o singură carte

Steve avea pe iPod-ul său toate cele 15 albume ale lui Bob Dylan, cele 3 albume ale lui Yo-Yo Ma și doar o singură carte. Este vorba de Autobiografia lui Yogi. Când era tânăr citea această carte în fiecare an.

3. Jobs considera că nimeni nu este de neînlocuit, mai puțin designerului său Jonathan Ive

Jonathan Ive, designerul care a transformat ideile lui Steve Jobs în produse de referință precum iMac, iPod, iPhone sau iPad, are un cuvânt greu de spus în companie. Jobs îl considera "partenerul său spiritual".
"Cei mai mulți oameni din viața lui Steve pot fi înlocuiți, nu și Ive", i-a spus soția sa scriitorului Walter Isaacson.

4. Conștient fiind că va muri, Steve Jobs și-a dorit să se întâlnească cu câteva persoane pentru ultima oară. Una dintre ele a fost Bill Gates

Steve Jobs l-a criticat pe Bill Gates, fondatorul Microsoft care a fost succesiv partenerul și concurentul său: "Bill este în mod fundamental lipsit de imaginație și nu a inventat nimic niciodată, de aceea părerea mea este că el este mai în largul său acum în filantropie decât în tehnologie. El nu făcea decât să fure în mod rușinos ideile altora".

5. Șeful Google Larry Page i-a cerut sfatului lui Jobs

Fondatorul Apple, Steve Jobs, i-a cerut CEO-ului Google, Larry Page, să elimine din portofoliu produsele care ar putea face gigantul internet să devină un al doilea Microsoft.

6. Steve Jobs a vrut să reinventeze banalul televizor

Fondatorul Apple i-a dezvaluit scriitorului Walter Isaacson, faptul că a reușit să găsească cea mai simplă interfață pentru un televizor. Era vorba de un set TV care ar fi avut nevoie doar de două fire pentru a funcționa: unul de alimentare și cablul TV. Utilizatorii nu mai aveau nevoie de telecomenzi complicate pentru dispozitivele DVD și canalele TV.
"Își dorea foarte mult să facă ceva inovator și în domeniul televiziunii, așa cum reușise în cazul calculatoarelor, a dispozitivelor muzicale și a telefoanelor: să facă din banalul televizor un instrument simplu și elegant", scrie biograful fostului șef de la Apple.

7. Steve Jobs a pus la punct modului în care Apple își va construi noul campus din Cupertino

Steve Jobs a făcut o prezentare în fața consiliului orașului Cupertino cărora le-a vorbit despre noua clădire în care viitoarele produse Apple și versiuni ale iOS urmau a fi dezvoltate.
Jobs compara această clădire cu o navă spațială, care nu va avea nicio fereastră dreaptă iar 20% din spațiul necesar construcției va fi ocupat de verdeață.

8. Lansarea tabletei iPad i-a provocat lui Steve Jobs o ușoară depresie

Reacțiile după prezentarea tabletei i-au provocat lui Steve Jobs o ușoară depresie văzând că produsul său a fost privit cu atât de puțin interes de toată lumea. Majoritatea au privit-o doar ca pe un iPod Touch mai mare care nu avea o prea mare utilitate. Steve Jobs i-a spus biografului Walter Isaacson că este iritat și supărat de modul în care presa și bloggerii tratează tableta iPad pe care a conceput-o și la care a lucrat atât de mult.

9. Steve Jobs s-a răzgândit de mai multe ori până să ia o decizie asupra modului în care vor arată noile aplicații

Fondatorul Apple a gândit fiecare mişcare a companiei și s-a răzgândit de multe ori până să creeze computerele Mac, aparatele iPod, telefoanele iPhone şi tabletele iPad. El a mers mai departe şi a început să revoluţioneze industriile cărora chiar el le pusese bazele. A fost cazul tabletei electronice, un dispozitiv care a revoluţionat piaţa computerelor personale şi a industriei media.

10. Steve Jobs i-a spus președintelui Apple, John Scully că este conștient de faptul că la un moment dat va muri

Fondatorul Apple i-a spus președintelui companiei că trebuie să termine multe lucruri într-un timp scurt.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite