Cel mai păzit secret al creştinismului, Chivotul Legii, ar putea fi scos la lumină, după mii de ani de mister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chivotul Legii
Chivotul Legii

Una din cele mai căutate relicve biblice, Chivotul Legii, care adăposteşte „Cele zece porunci“ date lui Moise de Dumnezeu pe muntele Sinai, ar putea fi văzut, după secole întregi în care a fost înconjurat de mister şi nenumărate speculaţii.

Cufărul sacru ce a fost construit pe vremea lui Moise s-ar afla într-o capelă din Aksum a Bisericii „St.Mary“ din Etiopia, încă din anul 1960, conform oficialilor Bisericii Ortodoxe din această ţara. Însă, din cauza unei probleme apărute la acoperişul acesteia, construită pe vremea împăratului etiopian Hailie Selassie, cufărul ar putea fi mutat într-un alt lăcaş. Acest lucru va fi o şansă pentru creştini pentru a vedea Chivotul Legii.

Potrivit Vechiului Testament, Chivotul a fost ţinut în Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de secole, până la invazia babiloniană din secolul al VI-lea î.Hr. Nimeni nu l-a putut vedea, cu excepţia unui călugar, care trebuie să îl păzească toată viaţa. În scripturi se spune că, acest cufăr sacru este făcut din lemn de salcâm, placat cu aur, iar pe capac are fixaţi doi heruvimi din aur.

Fotograful britanic, Tim Makins a descoperit biserica anul trecut în septembrie, în timpul unei călătorii prin Etiopia. El crede că mutarea Chivotului ar putea confirma sau infirma afirmaţiile reprezentanţilor Bisericii etiopiene privind existenţa acestuia aici. „Întrebând în jur, am reuşit să descopăr faptul că, o nouă capelă urmează a fi construită şi Chivotul ar putea fi mutat în ea, în timp ce vechea capelă este reparată“, a spus Makins.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite