VIDEO Cel mai înalt și mai controversat pod din lume este finalizat în proporție de 86% FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, a inaugurat cel mai înalt pod din lume. Podul Baluarte măsoară 403 metri în înălţime și traversează o prăpastie adâncă situată în partea de nord a Mexicului, în munţii Sierra Madre Occidental.

Podul face parte dintr-o nouă autostradă ce traversează o zonă destul de periculoasă a Mexicului. Acesta va lega oraşul Mazatlan, situat pe coasta Oceanului Pacific, de Durango, un oraş situat în interiorul ţării.

Construcţia-record este atât de înaltă încât Turnul Eiffel ar putea încăpea sub el.

Vezi aici fotogaleria

image

La inaugurarea construcţiei, preşedintele Calderon a declarat că "acest proiect va uni oamenii din nordul Mexicului ca niciodată până acum".

Pentru această construcție, oficialul mexican a primit din partea celor de la Cartea Recordurilor titlul de "cel mai înalt pod din lume", deţinut înainte de viaductul Millau din Franţa.
Podul măsoară 1.124 de metri în lungime şi 19,8 metri în lăţime.

Podul este 86% finalizat, construcţia urmând să fie terminată la sfârșitul acestei luni. Ceremonia de inaugurare a avut loc ceva mai devreme, deoarece s-au sărbătorit 200 de ani de când Mexicul a obţinut independenţa față de Spania. El urmează să fie deschis traficului peste câteva luni.Autoritățile spun că această contrucție va contribui la dezvoltarea turismului şi a comerţul în regiune.

Costul podului se ridică la 158,7 milioane de dolari, iar autostrada Durango-Mazatlan va costa în total 1,46 miliarde de dolari. Aceasta va înlocui un drum extrem de periculos, supranumit de localnici "coasta diavolului". Serpentinele şoselei traversează munţii Sierra Madre Occidental.

Noua autostradă va include alte opt poduri situate la o înălţime de peste 300 de metri înălţime şi 60 de tunele săpate prin munte.

Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de crearea unei autostrăzi de la coasta Oceanului Pacific până la cea a Atlanticului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite