Bărbații cu vocea mai groasă au mai multă “priză” la femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Memoria femeilor este influenţată de tipul vocii masculine pe care o aud chiar în alegerea partenerului de viaţă (Foto: Reuters)
Memoria femeilor este influenţată de tipul vocii masculine pe care o aud chiar în alegerea partenerului de viaţă (Foto: Reuters)

Bărbații cu voci grave au mai multe șanse să cucerească o femeie. Și asta, pentru că datorită timbrului vocal mai gros femeile îi rețin mai ușor. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Aberdeen, din Scoția în urma unui studiu, informează maxisciences.com.

Femeile preferă vocile grave, adânci, cu inflexiuni baritonale. În schimb, sunt dezavantajați bărbații cu vocea subțire. Vocea unui bărbat reprezintă chiar un riteriu în funcție de care femeile își aleg partenerul. Cercetătorii explică acest lucru prin faptul că memoria femeilor este influenţată de timbrul vocal pe care îl aud și în funcție de acest lucru își aleg bărbatul alături de care își doresc să fie.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce a efectuat două serii de teste pe o sută de femei. Ele trebuiau să privească niște imagini care ilustrau anumite obiecte al căror nume a fost simultan pronunţat de o voce electronică care imita tonalităţi masculine sau feminine şi apoi de voci reale de bărbaţi sau de femei. Rezultatele au arătat că în ambele cazuri, femeile preferă vocile masculine grave şi îşi amintesc mai ușor acele obie cte care aparțin bărbaților cu vocea mai groasă. "Cercetările noastre arată că memoria femeilor este mai bună atunci când obiectele sunt prezentate de bărbaţi cu voci grave", a explicat David Smith, unul din cercetători.

Această sensibilitate a femeilor a modelat în timp capacitatea lor de a-şi aminti informaţiile pe care le asociază bărbaţilor pe care îi întâlnesc. Astfel, femeile le compară compartamentul și îl evaluează în contexte diferite, iar vocea este un criteriu foarte important.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite