O companie aeriană a angajat însoţitori de zbor transsexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La compania tailandeză PC Air, transsexualii sunt în al nouălea cer şi măresc şansele ca în această ţară să fie recunoscut oficial al treilea gen.

PC Air, o companie aeriană care operează curse charter pe rutele din Asia, prevăzuse iniţial, atunci când a dat anunţuri de angajare, să angajeze însoţitori de zbor doar femei şi bărbaţi.


Compania şi-a schimbat hotărârea când a primit peste 100 de cereri de angajare de la travestiţi şi transsexuali. Dintre aceştia, patru au fost deja angajaţi, alături de 19 femei şi şapte bărbaţi.
Compania luptă pentru egalitatea drepturilor. Peter Chan, preşedintele PC Air, a ales personal candidaţii şi a declarat că „interviurile cu transsexualii şi travestiţii au durat mai mult. Dacă nu angajez un însoţitor de bord bărbat este din cauza atitudinii, a  felului în care merg sau zâmbesc.”


Pregătirea pentru „ladyboys”, cum sunt numiţi, este la fel ca pentru însoţitorii de bord femei sau bărbaţi, cu rezerva că aceştia trebuie să înveţe să vorbească meargă şi să meragă ca o femeie şi să aibă atitudinea potrivită.
Deşi în Thailanda transsexualii nu sunt discriminaţi, totuşi nu sunt recunoscuţi oficial ca femei şi în actele de identitate ei apar tot ca bărbaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite