Au trăit în subsolul unei case din Rusia timp de 10 ani fără să vadă lumina zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adepții lui Satarov n-au mai văzut lumina zilei de 10 ani
Adepții lui Satarov n-au mai văzut lumina zilei de 10 ani

Aproximativ 20 de minori și-au petrecut ultimii zece ani din viață în subsolul unei case din Rusia fără lumină sau căldură. Mulți dintre ei s-au născut în subteran și n-a văzut niciodată lumina soarelui.

Autoritățile ruse au descoperit o sectă musulmană care locuia în subsolul unei case din orașul rus Kazan. Printre adepți se numără și 19 copii, cu vârste între un an și 17 ani, care au fost dați în îngrijirea statului pentru o perioadă. Aceștia n-au părăsit niciodată casa în care locuia secta.

Medicii i-au consultat pe tineri și au concluzionat că starea lor de sănătate este una bună, că au fost hrăniți adecvat, însă sunt foarte murdari. Potrivit autorităților, părinții vor trebui să urmeze tratamente speciale înainte de a-și putea recupera copiii, scrie Russia Today.

Micuții și părinților fac parte dintr-o sectă musulmană ale cărei baze a fost pusă de Faizrakhman Satarov. Bărbatul s-a autoproclamat profet în anii '90, lucru care contravine legilor islamului.

Din ordinul lui Satarov, cei 70 de adepți n-au părăsit subsolul casei acestuia timp de zece ani. Ei au trăiat în niște adevărate catacombe fără lumină, căldură sau aerisire corespunzătoare.

Membrii sectei nu recunosc legile statului rus și își ghidează viața după învățăturile Coranului și predicile lui Satarov. Acesta din urmă a fost acuzat de neglijență și avertizat că, dacă nu încetează acțiunile extremiste, secta lui va fi scoasă în afara legii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite