În Australia, achiziționarea țigărilor se va face cu „autorizaţie de fumat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii în sănătate publică din Australia au elaborat un proiect menit să ţină evidenţa numărului de ţigări care pot fi cumpărate de fiecare cetăţean, fumătorii fiind nevoiţi să plătească pentru o autorizaţie anuală care ar limita cantitatea de ţigări achiziţionate în două săptămâni.

Conform sugestiei cercetătorilor din cadrul Universității din Sydney, Australia, fumătorii ar trebui să aplice şi să plătească pentru o autorizaţie obligatorie sub forma unui card cu cip care va fi arătat la achiziţionarea ţigărilor, scrie publicația „The Daily Mail". Acest lucru ar putea descuraja adolescenţii să se apuce de fumat, este de părere dr. Chapman din cadrul Universității din Sydney. „Consumul prelungit de tutun provoacă moartea în cazul a aproximativ jumătate dintre fumători, statisticile arătând că până la sfârşitul acestui secol numărul oamenilor care mor din cauza bolilor cauzate de tutun va ajunge la un miliard", a spus dr. Chapman.

Limitarea numărului de țigări
Cardul dotat cu cip va permite limitarea numărului de ţigări cumpărate de un fumător, specialiștii sugerând că 50 pe zi pentru o medie de două săptămâni ar fi sufiecinte pentru fumătorii înrăiţi.
Autorizaţia ar fi reînnoită în fiecare an, fumătorii stabilind limite zilnice pentru ţigările cumpărate. Aceştia ar putea fi, de asemenea, testaţi cu privire la cunoştinţele lor despre riscurile de sănătate pe care le implică viciul. În plus, informaţiile adunate din aplicaţiile cardului ar putea fi folosite pentru o mai bună formulare a strategiilor de prevenire a fumatului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite