Teste revoluționare pentru depistarea autismului. Primul voluntar are 5 luni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin monitorizarea activității creierului, cercetătorii vor putea să înțeleagă modul în care copiii învață
Prin monitorizarea activității creierului, cercetătorii vor putea să înțeleagă modul în care copiii învață

Un studiu efectuat în cadrul Universității Durham, Marea Britanie, le dă speranțe oamenilor de știință, care sunt convinși că, prin monitorizarea creierului bebelușilor, vor reuși să înțeleagă mai bine cum se desfășoară procesul de învățare în cazul copiilor cu autism de la o vârstă fragedă. Bebelușul Ricky Kimber, în vârstă de cinci luni, este primul dintre participanții la acest experiment unic

„În mod normal, autismul este depistat în jurul vârstei de 3 ani. Rolul acestei cercetări este să ne ajute ca, în viitor, să putem detecta tulburarea de la o vârstă fragedă. Procedura, care constă în monitorizarea activității creierului, este noninvazivă și nedureroasă, iar copilul rămâne cu părinţii săi pe tot parcursul activității. Modul în care copiii învață oferă o mai bună înţelegere despre felul în care creierul reacționează la informaţii sociale, ceea ce este esenţial în depistarea precoce a autismului", a declarat dr. Vincent Reid, psiholog în cadrul Universității Durham și coordonatorul studiului.

Metoda este neinvazivă
În cadrul cercetării, copiii vor fi ajutați să meargă într-o cadă mică. La bebelușii care nu au făcut încă primii pași, reflexul de mers se activează atunci când copiii sunt ținuți în brațe în poziție verticală și ating ușor podeaua cu piciorușele. Ca răspuns la această atingere, ei vor întinde piciorușele în încercarea de a merge.

Apoi, bebelușilor le vor fi arătate pe calculator imagini cu oameni mergând, în timp ce activitatea lor cerebrală va fi monitorizată, în acest mod cercetătorii sperând să afle cum reacționează micuții atunci când îi văd pe alții mergând. După aceea, va fi făcută o comparație cu copiii care nu au avut vreo experienţă în ceea ce privește mersul, pentru a identifica diferenţele cu privire la modul cum copiii învață din experiența altor persoane.

Se caută voluntari
Pentru a duce la bun sfârșit această cercetare, oamenii de știință speră să recruteze cel puţin 40 de copii, în vârstă de până la 10 săptămâni. Rachel Mitchell şi Doug Kimber sunt primii părinți care au înțeles cât de importantă este această cercetare. „Este important să existe voluntari, deoarece, fără cercetare, nu putem afla modul în care copiii noştri se dezvoltă", a spus Rachel, mama micuțului Ricky, primul participant la studiu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite