Cum este afectată viața sexuală de criza economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grijile financiare scad libidoul
Grijile financiare scad libidoul

Stresul și oboseala cauzate de recesiune combinate cu monotonia partidelor de sex dintre doi parteneri vechi își pun amprenta asupra vieții noastre amoroase, arată un studiu recent publicat de presa britanică.

Mai mult de un sfert dintre cei intervievați spun că fac dragoste mai rar decât în urmă cu an. Femeile dau vina pe oboseală, iar bărbații pe lipsa libidoului cauzată de lipsa banilor. Studiul, efectuat pe mai mult de 1.000 de persoane, a fost comandat de revista „Good Housekeeping" și a arătat că perechile cu vârste între 35 și 64 de ani sunt cei mai expuși crizei economice, ei fiind și cei care fac cel mai puțin sex. Astfel, 25% din bărbați au declarat că și-au pierdut interesul pentru partener, comparativ cu doar 15% din femeile care au participat la studiu.

Dar 91% din bărbați și 92% din femei spun că sunt încă atrași de partener, sugerând că reducerea numărului de partide de sex este legată de presiuni din exterior și nu din lipsa afecțiunii între cei doi.

„Când suntem stresați, corpul nostru produce hormoni de stres care pot afecta negativ libidoul", a explicat consilierul psihologic Paula Hall.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite