Sportul de dimineață taie apetitul pe tot parcursul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-o oră de aerobic ardem în jur de 400 de calorii
Într-o oră de aerobic ardem în jur de 400 de calorii

Un studiu efectuat de cercetătorii americani arată că activitatea fizică practicată în cursul dimineții influențează în mod pozitiv apetitul pe toată durata zilei.

În cadrul unei cercetări care a inclus 35 de femei, oamenii de știință din cadrul Universității Brigham Young University (Utah) au folosit electrozi pentru a măsura activitatea neuronală a voluntarelor în timp ce priveau imagini cu produse alimentare la un interval de două zile.

Scade interesul pentru mâncare
În prima zi, ele au făcut sport timp de aproximativ 45 de minute. Acest lucru nu s-a repetat însă și a doua zi. Cercetătorii au descoperit că în ziua în care au făcut sport, femeile au manifestat mai puțin interes în legătură cu imaginile cu mâncare. În plus, oamenii de știință au observat că nu numai dimineața, ci pe parcursul întregii zile, aceste femei continuau să facă mai mult sport, comparativ cu zilele obișnuite. De asemenea, participantele la studiu nu au mâncat mai mult în ziua în care au făcut sport, pentru a compensa caloriile pierdute în timpul activității fizice. „Nu există nicio recomandare privind ora exactă la care este indicat să facem sport, însă, în cazul în care avem probleme cu apetitul, în funcție de reacția individuală a organismului, sportul de dimineață poate fi o soluție", conchide James LeCheminant, autorul studiului care va apărea luna viitoare în revista „Medicine & Science in Sports & Exercise".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite