Ultima generaţie de smartphones. Cum le evaluează specialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimele modele de smartphones şi sistemele lor de operare
Ultimele modele de smartphones şi sistemele lor de operare

Noul model Samsung Galaxy S III Mini se lansează pe o piaţă cu concurenţă puternică: iPhone 5, HTC One X sau Nokia Lumia sunt doar câteva dintre apariţiile recente de succes. Iată părerea experţilor despre fiecare dintre ultimele modele ale marilor producători.

Mini – Samsung va fi introdus în Europa mai târziu pe parcursul acestui an, anunţă producătorii. Cu un ecran de 4 inchi şi cameră de 5 megapixeli, Mini S III are ultima versiune a sistemului de operare Android, 4.1 – Jelly Bean.

„Cei care speră la o versiune mai compactă dar la fel de capabilă a atotputernicului Galaxy S III trebuie să caute în continuare, aceasta nu este Mini. Dar, dacă preţul este bun, acesta ar putea deveni o opţiune de gamă de mijloc impresionantă”, estimează specialiştii CNet.

Samsung Galaxy S 3 Mini

Toate informaţiile despre acest model, aici: VIDEO Samsung lansează versiunea mini smartphone a lui Galaxy S III.


Apple iPhone 5
Caracteristicile de bază ale modelului foarte mediatizat, la lansarea din luna septembrie, sunt: ecranul de 4 inci, sistemul de operare iOS 6, camera de 8 megapixeli, la preţul de aproximativ 4.000 de lei, fără abonament.

iPhone 5

 În opinia experţilor de la Macworld, principala caracteristică nouă a „celui mai aşteptat telefon dn lume” este noul ecran, sistemul de operare fiind disponibil şi pentru modele anterioare. „Va trebui să cumpăraţi şi cabluri noi, care să se potrivească la dock-ul mai mic, asta va fi neplăcut. Dacă aveţi însă un iPhone 4 sau versiuni mai vechi, modellul nou oferă o mulţime de caracteristici care vă vor încânta. Este un update de completare, dar unul grozav, totuşi”, spun cei de ma Macworld.

Samsung Galaxy S III

Lansat în luna mai a acestui an, Galaxy are un ercan de 4,8 inci, Android 4 (Ice Cream Sandwich) şi cameră de 8 megapixeli. Preţul lui S III fără abonament este de aproximativ 2.700 de lei.

Samsung Galaxy S 3

„În timp ce nici ecranul nici materialele din care este făcut S III nu sunt cele mai bune posibil, ambele reprezintă compromisuri acceptabile pentru Samsung”, este părerea specialiştilor de la The Verge, citaţi de bbc.co.uk.

HTC One X

Lansat în luna aprilie, X are ecranul de 4,5 inci (rezoluţie de 1280 x 720, HD) şi camera de 8 megapixeli. La preţul de aproximativ 2.500 – 2.700 de lei fără abonament, One X rulează cu Android 4.

One X

„Acest telefon arată şi se comportă impresionant, dar durata de viaţă a bateriei este semnul nostru de întrebare. Să cumperi un One X este în multe privinţe ca şi cum ai cumpăra un unicorn – este dezlănţuit, rapid, alb, minunat, scump şi nestatornic”, spun specialiştii de la Engadget.

Motorola DroidRazrMaxx

Modelul va fi lansat strategic înaintea sărbătorilor de iarnă, la un preţ neconfirmat încă. Ba avea ecran de 4,7 inci şi camera de 8 megapixeli, operând cu Android.

Motorola

„Timpul de vorbire este incredibil de lung, la 32 de ore...Dacă vreţi un telefon care este extrem de pornit să rămână pornit tot timpul, acesta este o alegere bună”, estimează Mobiledia.

Nokia Lumia 920

Încă o lansare anticipată, Lumia 920 va funcţiona cu Windos Phone 8, având un ecran de 4,5 inci şi camera de 8,7 megapixeli.

„Lumia 920 este un telefon bun de la început, deşi nu ne-a oferit multe ca să ne impresioneze... ne lasă senzaţia ca ar putea să nu fie o evoluţie suficientă pentru a duce Windows Phone la nivelul următor”, estimează Techradar.

LG Optimus G

Lansat în luna septembrie în Coreea de Sud, Optimus G operează cu Android, are un display de 4,7 inci şi camera de 13 megapixeli.

LG Optimus

„Judecând după specificaţii şi aparatele recente LG, Optimus are mult potenţial de super-telefon, dar nu va încăpea în buzunarele din faţă sau din spate de la jeans, şi nici nu va fi uşor de folosit cu o singură mână”, evaluează CNet.

Sony Xperia T

Data de lansare a noului Xperia este „în curând”. Modelul are ecranul de 4,6 inci şi camer ade 13 megapixeli, rulează cu Android.

Xperia

„Cu o cameră de 12 megapixeli, este cea mai apropiată variantă de telefon compact pe care o poate avea un smartphone. Adăugaţi la asta un comportament suficient de rapid la comenzi şi aveţi un telefon care poate concura cu modele ca One X şi Samsung Galaxy S III”, scriu cei de la Pocket-lint.

Blackberry Bold 9900

Lansat în urmă cu un an, în luna august, Blackberry are ecranul de dimensiuni standard pentru producător, de 2,8 inci, şi camra de 5 megapixeli. Preţul modelului, fără abonament, este aproximativ 1.500 de lei.

Blackberry Bold 9900

„Bold 9900 este un telefon grozav DACĂ viaţa ta gravitează în jurul comunicării, dar există alegeri mai bune pentru jocuri şi divertisment”, în opinia specialiştilor de la Ubergizmo.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite