Bărbaţii sunt mai vanitoşi decât femeile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar femeile sunt preocupate de aspectul exterior. Conform unui studiu britanic, peste 30% dintre bărbaţi ar renunţa la un an din viaţă pentru a avea un corp de manechin.

Faimoasele „pătrăţele” de pe abdomen au ajuns să-i obsedeze pe bărbaţi aproape la fel de mult precum sânii pe femei. Cercetătorii au descoperit că peste 95% dintre bărbaţi au auzit conversaţii pe tema îmbunătăţirii musculaturii şi patru din cinci bărbaţi care merg la sală discută despre acest lucru, schimbând sfaturi între ei în timp ce-şi fac exerciţiile.


Mai important este însă faptul că aceste discuţii afectează încrederea în sine a bărbaţilor, făcându-i să devină excesiv de preocupaţi de aspectul fizic sau descurajându-i să mai meargă la sală.
„Burtă de bere”, „ţâţos” şi „dolofan” sunt printre cele mai folosite cuvinte de către bărbaţi atunci când bârfesc aspectul altui bărbat. Termenii laudativi sunt „pacheţele” şi „fibră”. 18% dintre bărbaţi spun că se simt graşi şi un procent egal declară că se tem să nu se îngraşe şi-şi controlează dieta.
Mulţi folosesc suplimente de proteine sau diete iperproteice, în vreme ce alţii recunosc că folosesc frecvent laxative în speranţa că vor evita să se îngraşe.


Dr. Diedrichs Phillippa de la University of the West  England, Bristol, care a condus studiul, a declarat că „ această cercetare demonstrează că felul în care arăţi este o problemă a ambelor sexe şi este nevoie de o abordare bazată pe colaborare în vederea promovării unui mediu care apreciază diversitatea şi promovează imaginea unui trup sănătos.” Iar Rosi Prescott, de la YMCA, care a comandat sondajul, echilibrează oarecum balanţa în războiul bărbaţi-femei: ”conversaţiile pe tema aspectului fizic au fost, vreme de sute de ani,  considerate tipic feminine, dar este clar, din acest studiu, că şi bărbaţii se fac la fel de vinovaţi comentând aspectul fiziv al unuia sau al atuia.”

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite