A fost lansat oficial IPv6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Configurarea pentru IPv 6 trebuie făcută de specialiști
Configurarea pentru IPv 6 trebuie făcută de specialiști

Testat anul trecut la nivel mondial, IPv6, care permite crearea unui număr aproape nelimitat de adrese IP, a fost lansat oficial.

IPv6 reprezintă soluția pentru creșterea numărului de adrese IP ca urmare a dezvoltării internetului.Specialiștii preconizează că, pe măsură ce internetul se va dezvolta, milioane de dispozitive (cum ar fi telefoanele inteligente, autoturismele, contoarele de electricitate și aparatele electrocasnice) vor fi conectate la internet. Protocolul actual IPv4 permite crearea a maxim 4,3 miliarde de IP-uri, dar numărul este pe cale să fie depășit.

10 firme din România susțin protocolul

În prezent, mai multe categorii de companii permit accesarea noului protocol cu ajutorul serviciilor hardware și software pe care le furnizează. Este vorba despre furnizori de servicii internet din 100 de țări, de la AT&T, Comcast, Free Telecom, Internode, KDDI, Time Warner Cable, pe listă fiind și RCS&RDS din țara noastră, dar și de cunoscuții furnizori de echipamente Cisco și D Link. Facebook, Google, YouTube și Yahoo! sunt cele mai vizitate patru site-uri web care susțin noul protocol.

Ziua mondială a lansării IPv6 este o garanție că „internetul va rămâne deschis și accesibil pentru toți, inclusiv pentru cei cinci miliarde care încă nu au avut acces la el", spun cei de la Internet Society. Pe site-ul acestora este publicată deja o listă cu peste 3.000 de site-uri care susțin acest protocol, dintre care peste zece din România.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite