VIDEO Deşi nu pot vedea, sunt balerine profesioniste. Vezi momentul care a impresionat o întreagă lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balerinele se antrenează de 16 ani
Balerinele se antrenează de 16 ani

Cu privirile pierdute, însă cu nişte mişcări ferme şi pline de graţie, patru balerine nevăzătoare din Sao Paolo au lăsat publicul cu gura deschisă duminică, la ceremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice.

Cele patru balerine nevăzătoare, conduse de coregrafa Fernanda Bianchini, au dansat alături de vedete ale Baletului Regal din Londra la ceremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice, moment care a coincis cu predarea ştafetei Braziliei, ţara care va organiza Jocurile Paralimpice în 2016. Momentul artisitic a durat opt minute.

"La început, le-am învăţat o săritură, săritura peste găleată, una dintre primele mişcări pe care le învaţă un dansator, iar una dintre fete m-a întrebat: <<Ce e o găleată?>>", povesteşte emoţionată coregrafa Fernanda Bianchini.

De 16 ani încoace, Fernanda se ocupă de cele patru balerine, cu care se antrenează în fiecare zi, iar momentul de ieri a fost încununarea tuturor eforturilor sale.

Fetele au ajuns la Londra în urmă cu o săptămână, iar în fiecare zi s-au antrenat câte şase ore pentru marele moment artistic. De asemenea, şi-au făcut timp şi să viziteze Opera Regală din Londra, un cunoscut punct de atracţie pentru pasionaţii dansului.

"Este un moment frumos şi de neuitat pentru noi, o şansă pe care nu mi-aş fi închipuit niciodată că o voi avea. Mai de mult înotam şi mi s-a spus că, poate, într-o zi voi participa la Jocurile Olimpice. N-aş fi crezut niciodată că voi ajunge aici ca artist", a declarat Marina Guimaraes, una dintre tinerele balerine.

Balerinele sunt primul grup de balerine nevăzătoare profesioniste din lume. Tehnicile de învăţare pentru balerinele cu deficienţe de vedere au fost patentate chiar de coregrafa fetelor.

Fernanda Bianchini lucrează cu 90 de balerine de toate vârstele şi conduce un grup profesional de balet în componenţa căruia se află 15 tineri cu deficienţe de vedere.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite