Vedetele prezentării Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAcBook Pro a fost unul din produsele apreciate la conferinţa Apple
MAcBook Pro a fost unul din produsele apreciate la conferinţa Apple

În cadrul conferinței din California, alături de noua tabletă Mini, au mai fost lansate și alte produse: a patra generație iPad, Macbook Pro, Mac Mini și iMac.

Lansat la cinci luni după versiunea de 15 inci, MacBook Pro este cel mai subţire laptop Apple, având doar 0,75 inchi. De asemenea, este şi cel mai uşor: cântăreşte doar 1,619 kilograme. În plus, MacBook-ul de 13 inchi are o rezoluţie a ecranului de 2.560 x 1.600 pixeli, apropiată de varianta standard.  Ultrabook-ul beneficiază de tehnologia „retina display“, care optimizează calitatea imaginii. Experţii au apreciat designul modelului compact mai mult decât calitățile ecranului său.

Proprietățile display-ului au putut fi observate însă cel mai bine de aproape. Laptopul, care va putea fi achiziționat începând cu 2 noiembrie, costă 1.699 de dolari, în versiunea de 128 GB, şi 1.999 de dolari – cea cu 256 GB. „Acesta ar putea fi MacBook-ul ideal, dacă ţi l-ai putea permite. Totuşi, este un produs din gama de 13 inchi pe care aş vrea să îl cumpăr“, a apreciat un specialist Cnet după ce a testat laptopul la lansare.

Cel mai subțire iMac

Cealaltă vedetă a lansării de marţi a fost desktopul iMac all-in-one, dotat cu un ecran nou ultrasubţire, calibrat manual. Are doar 5 milimetri grosime, cu 80% mai puţin decât generaţia anterioară. Rezoluţia rămâne aceeaşi: 1.920 x 1.080 – în versiunea de 21,5 inchi – şi 2.560 x 1.440 pixeli la modelul de 27 inchi. iMac-ul de dimensiuni standard costă 1.300 de dolari şi va fi disponibil din luna noiembrie, iar cel de 27 de inchi va costa 1.799 dolari şi va putea fi achiziţionat din decembrie.

Noul iPad  lansat, de asemenea, la conferinţa din California vine cu îmbunătăţiri. Una dintre acestea este şi procesorul A6X, care îi dublează performanţele grafice, conform Apple. iPad 4 va ajunge în magazine pe 2 noiembrie, la preţul de 499 de dolari pentru versiunea de 16 GB.
După mai bine de un an de la ultimul update, Mac Mini are şi el o versiune nouă. Este dotat cu procesor Ivy Bridge şi placă video Intel HD. Disponibil de la data lansării, modelul de 2,5 GHz Core i5 costă 599 de dolari.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite