De ce nu pot fi prieteni bărbații cu femeile? Există o explicație!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai ales pentru femei, atracția pentru un prieten de sex opus este o sursă de stres
Mai ales pentru femei, atracția pentru un prieten de sex opus este o sursă de stres

Atracția față de sexul opus este o povară și poate strica prietenii, susține un studiu recent publicat în presa britanică. Cercetarea, care reaprinde controversele cu privire la prietenia dintre sexe, arată că doar 6% din cei intervievați consideră că atracția față de prietenul de sex opus reprezintă un beneficiu. 

În special femeile consideră că atracția pentru prietenii bărbați reprezintă o problemă: 47% din cele cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani au considerat atracția ca un cost al prieteniei cu bărbații, și nu un beneficiu, spre deosebire de 22% din respondenții de sex masculin care consideră acest lucr, relatează „The Daily Mail“.

Studiul a relevat şi că prieteniile între persoane de sex opus ar putea pune în pericol relaţiile amoroase. 38 la sută dintre femei şi 25 la sută dintre bărbaţi, în ambele cazuri cu vârstele între 27 şi 50 de ani, au spus că gelozia partenerului de viaţă este unul dintre aspectele care îngreunează menţinerea unei prietenii cu cineva de sex opus.

În plus, odată cu creşterea atracţiei respondenţilor pentru prietenul în cauză, scade nivelul de satisfacţie faţă de actuala relaţie amoroasă, au spus cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin-Eau Claire.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite