Top 10 descoperiri în parenting în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prestigioasa revistă „Time" a alcătuit un clasament al celor mai importante descoperiri care au rezultat din studii finalizate în anul ce abia s-a încheiat. Iată care sunt sfaturile pe care le oferă specialiștii în creșterea copiilor pentru tinerii părinți:

1. Super-mama suferă de depresie. Un studiu aprins discutat în luna august 2011 la întâlnirea anuală a sociologilor americani arată ca mămicile care lucrează și caare cred că se pot ocupa și de casă în același timp sunt mai predispuse să sufere de depresie, față de acelea care realizează că nu poți fi angajatul-perfect, soția-perfectă și mama-perfectă în același timp.

2. Prea mult timp pe Facebook înseamnă note mai proaste. Vestea a fost dată de Larry Rosen la conferința anuală a Asociației Americane de Psihologie, la sfârșitul verii trecute. Potrivit specialistului, adolescenții care își verifică pagina de pe rețeaua de socializare cel puțin o dată la 15 minute în timpul orelor de studiu vor avea o și o sănătate fizică și mentală mai fragilă, pe lângă performanțe școlare scăzute. Există și o parte bună: Facebook-ul îi ajută pe elevi să fie mai empatici.

3. Alăptatul este important pentru legătura dintre mamă și bebeluș. Femeile care alăptează au răspuns diferit la nivelul creierului atunci când își aud bebelușul plângând, arată un studiu publicat în Jurnlul de Psihologia și Psihiatria Copilului (SUA).

4. Uneori, tații nu sunt de niciun ajutor.Părinții aflați în căutarea armoniei domestic sunt sfîtuiți să încurajeze tații să se joace cu copiii, dar nu să-i îmbăieye sau să-i hrănească, arată un studiu publicat în februarie 2011. Explicația: dacă mama este cea care în mod obișnuit are grijă de copii, ea nu va fi de multe ori de accord cu modul în care tatăl abordează diverse probleme, când, ocazional, se implică în activități de rutină.

5. Undă verde sexului în timpul sarcinii. Pentru femeile care nu prezintă risc de avort, medicii canadieni chiar recomandă raporturile sexuale. Mai mult, aceștia spun că nici măcar activitățile intime în preajma sorocului nu fac rău fătului.

6. A fi părinte dăunează sănătății mamei. Femeile mănâncă mai mult, mai prost, și fac mai puțin sport, arată o cercetare publicată în aprilie 2011 în ziarul american de pediatrie. Numărul de calorii ingerate în medie pe zi de ,îmici este de 2.360, față de 1.992, cât consumau înainte de a devein mame. Pe de altă parte, bărbații fac mai mult sport atunci când devin părinți.

7. O dietă sănătoasă în timpul sarcinii reduce riscul de afecțiuni cerebrale. Dieta recomandată de medici conține fructe, legume și cereal integrale și trebuie ținută indiferent dacă viitoarea mămică ia și alte suplimente specifice, cum ar fi acidul folic.

8. Copiii mici prezintă un risc mai mare să sufere de autism. La bebelușii născuți premature, care cântăresc la naștere mai puțin de 2 kilograme există un risc de cinci ori mai mare ca aceștia să fie digaosticați cu autism. Studiul a fost prezentat în octombrie 2011 în publicația de Pediatrie din SUA.

9. De ce femeile trebuie să aștepte 39 de săptămâni înainte să nască. În numărul din luna iunie 2011 al revistei americane de Obstetrică și Ginecologie, specialiștii au arătat că rata mortalității scade la jumătate dacă fătul este adus pe lume la cel puțin 39 de săptămâni, și nu la 37. Potrivit medicului Alan Fleishman, nu ar trebui să se intervină asupra sarcinii decât în cazul unor probleme serioase.

10. Tații au mai puțin testosteron. Cercetătorii de la Universitatea Northwestern (SUA) au demonstrate că hormonul masculin scade odată ce bărbații devin părinți. Dintre participanții la sudiu, nivelul cel mai scăzut de testosteron l-au avut acei tați care au petrecut mai mult de trei ore zilnic cu copiii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite