Sărutul în parc se amendează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Ucraina, îndrăgostiții care nu se pot abține să se sărute în parcuri sunt amendați cu 60 de euro
În Ucraina, îndrăgostiții care nu se pot abține să se sărute în parcuri sunt amendați cu 60 de euro

În parcul Shabarov, cel mai important din orașul ucrainean Semfiropol, amenda pentru fumat și consumul de băuturi alcoolice este de aproximativ 60 de euro. Tot 60 de euro trebuie să plătească și îndrăgostiții care se sărută pătimaș pe băncile parcului, această „activitate" fiind considerată contravenție.

Administrația parcului a justificat motivele care au determinat-o să aplice aceste măsuri. Dacă tabagismul este dăunător sănătății, iar fumătorii nu-și aruncă mucurile de la țigară în coșurile special amenajate, ci pe gazon, în ceea ce privește băutura, problema este foarte clară: cetățenii din Semfiropol își făcuseră obiceiul să se instaleze cu sticla de votcă pe bănci, refuzând să le părăsească la ora închiderii. Au fost și cazuri când, sub efectul alcoolului, vizitatorii au fost duși la spital cu salvarea.

În ceea ce-i privește pe îndrăgostiți, pensionarii orașului, principalii vizitatori, au depus plângeri la adresa tinerilor iubăreți prin care sesizează autoritățile că sunt deranjați de asemenea gesturi imorale, care au un impact negativ asupra educației copiilor, respectiv a nepoților lor.
Tinerii au depus contestație și au obținut promisiunea că cei prinși sărutându-se nu vor fi amendați individual, ci tot în pereche, cu aproximativ 60 de euro, pe cuplu. În caz de recidivă, însă, organele de ordine sunt îndreptățite să dubleze amenda.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite