Comportamentul orfanilor români, studiat de cercetătorii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbările din primii 2 ani de viață sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a orfanilor
Schimbările din primii 2 ani de viață sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a orfanilor

Oamenii de știință din cadrul Spitalului de Copii din Boston și cei ai Școlii Medicale Harvard au făcut o serie de teste pe cobai, în laborator, pentru a înțelege schimbările ce au loc în creierul copiilor orfani din România, despre care presa internațională a vorbit de nenumărate ori.

Specialiștii au observat că există o perioadă critică, atât la șoareci, cât și la copii, în care dacă mediul e ostil, nu există interacțiune socială, ci doar izolare, au loc o serie de schimbări definitive la nivelul creierului, relatează Science News. Printre schimbări se numără producția redusă a unei molecule numite ErbB3 și a proteinei neuregulin-1. Acestea joacă un rol important în apariția schizofreniei și a tulburării bipolare. Astfel se explică de ce orfanii se comportă similar cu persoanele care suferă de aceste două afecțiuni, fiind hiperactivi, impulsivi și având un comportament complusiv.

2 ani, vârsta critică

Oamenii de știință spun că micuții mutați dintr-un orfelinat într-un mediu prietenos înainte de împlinirea vârstei de 2 ani se adaptează mult mai ușor și au o evoluție mult mai bună decât cei în cazul cărora se acționează mai târziu. Specialiștii spun că, dacă se depășește pragul celor 2 ani, copiii sunt pierduți, efectul fiind profund la nivelul creierului.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite