OBSESIE O femeie se spală pe mâini de 300 de ori pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-o săptămână, Julia Abdullah folosește două sticle de șampon și 21 de săpunuri
Într-o săptămână, Julia Abdullah folosește două sticle de șampon și 21 de săpunuri

Julia Abdullah, în vârstă de 40 de ani, din Malaezia este obsedată de curățenie: petrece cinci ore pe zi sub duș. Ea își spală zilnic părul de 25 de ori și mâinile - de 300 de ori.

Femeia recunoaște că pur și simplu nu se poate stăpâni să nu se spele. Julia Abdullah spune că a început să aibă acest comportament în urmă cu 20 de ani, când lucra la un laborator de analize medicale și manipula probe de urină sau de sânge pentru testări HIV. De teama să nu fie contaminată, femeia a început să se spele pe mâini mult mai des.

Suferă de o boală psihică

În scurt timp, a ajuns să sufere de o boală psihică numită tulburare obsesiv compulsivă, pentru care nu a cerut ajutor de specialitate. În lipsa acestuia, starea ei s-a înrăutăţit, iar Julia şi-a pierdut locul de muncă. Femeia declară că respectarea ritualului nu-i mai permitea să facă nimc altceva. Pentru a se putea întreține, a început să caute prin gunoaie. Salvarea ei a venit după ce a fost internată într-un spital psihiatric, unde a urmat ședințe de terapie comportamentală și tratament medicamentos.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite