O femeie-soldat a dat naştere unui băieţel într-o bază NATO din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia îşi dorea cu ardoare să lupte în Afganistan
Femeia îşi dorea cu ardoare să lupte în Afganistan

O femeie-soldat a adus pe lume un băieţel în timp ce se afla în misiune în cea mai mare bază NATO în Afganistan. Potrivit presei britanice, femeia nu ştia că este însărcinată.

O echipă de doctori pediatri de la spitalul John Radcliffe din Oxford au zburat în Afganistan pentru a-i aduce acasă pe mamă şi pe nou-născut.

Femeia, care activa în cadrul regimentului de artilerie, a aflat că este însărcinată abia după ce a acuzat dureri de stomac. Potrivit cotidianului britanic "The Telegraph", copilul a fost conceput înainte ca femeia să plece în Afganistan, în luna martie.

"Nu este politica armatei să le permită femeilor să participe la operaţiuni dacă sunt însărcinate. În acest caz, Ministerul Apărării nu a ştiut despre sarcina ei", se arată într-un comunicat al ministerului citat de BBC.

Totuşi, în ultimii 10 ani aproximativ 200 de femei au fost trimise acasă după ce s-a descoperit că sunt gravide. Membrii trupelor NATO sunt supuşi unor controale de rutină, însă femeilor nu li se fac teste de sarcină.

Tânăra mămică este foarte fericită, spun prietenii ei. "Incredibila veste ne-a lăsat cu gura deschisă. Nu ne-a venit să credem. Viaţa ei se va schimba radical", a declarat unul dintre apropiaţii ei.

"Iubeşte armata şi îşi dorea cu ardoare să lupte în Afganistan. E foarte hotărâtă şi loială. Sunt sigură că acum îşi va pune fiul pe primul loc", a declarat altă prietenă.

Camp Bastion este cea mai mare bază NATO a coaliţiei internaţionale din Afganistan. Această bază a fost bombardată săptămâna trecută, talibanii susţinând că au reuşit să-l omoare pe prinţul Harry al Marii Britanii.

Talibanii au declarat pentru BBC că atacul asupra bazei NATO Camp Bastion din Afganistan a fost o răzbunare pentru filmul antiislam realizat în SUA, același care a declanșat protestele din întreaga lume arabă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite