NASA la telefon: agenţia trimite alerte când Staţia Spaţială Internaţională este vizibilă din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţia Spaţială Internaţională (SSI) poate fi văzută foarte uşor pe cer, chiar din casă, de către cei care ştiu unde să privească.  Staţia este cel mai strălucitor obiect vizibil din spaţiu, după Soare şi Lună, informează NASA.

Serviciul „Găseşte Staţia” („Spot the station”) lansat de NASA le trimite utilizatorilor înregistraţi e-mail sau SMS cu câteva ore înainte ca SSI să le treacă chiar pe deasupra caselor. Staţia arată ca un avion rapid pe cer, „deşi unul cu oameni care trăiesc şi muncesc la bord, la peste 200 de mile deasupra Pământului”, conform agenţiei.

Serviciul este disponibil, la nivel mondial, oricărui doritor care are un cont de e-mail sau poate primi mesaje text pe telefonul mobil. Baza de control a misiunii NASA, de la Centrul Spaţial Johnson din Houston, determină de câteva ori pe săptămână care este vizibilitatea staţiei pentru 4.600 de locaţii din toată lumea.

Dacă oraşul căutat de un anumit utilizator nu se regăseşte pe lista NASA, cel mai apropiat este, de asemenea, o alegere potrivită.Staţia este vizibilă la distanţe mari de locaţiile afişate.

Serviciul va notifica doar oportunităţile „bune” de vizualizare (la mai mult de 40 de grade înălţime pe cer şi de durată care să permită observarea) a laboratorului de pe orbită.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite