Un bănuţ de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O monedă din cupru cu valoarea de un cent, care datează din 1793, s-a vândut, la o licitaţie organizată în Florida, pentru fabuloasa sumă de 1,38 milioane de dolari!

Este cea  mai mare sumă obţinută până acum pentru o monedă din cupru care se vinde la o licitaţie. Moneda a fost făcută la Mint Philadelphia în 1793, primul an în care SUA şi-au bătut propriile monede.


Cumpărătorul a vrut să rămână anonim, dar se cunoaşte fostul proprietar al valoroasei monede. Este vorba despre bancherul Louis E. Eliasberg Sr., cunoscut sub numele de "regele monedelor" pentru că înainte de moartea sa, în 1976, reușise să colecționeze câte un exempar din fiecare monedă bătută în SUA.


Deși sunt mai multe monede din același an care așteaptă să fie cumpărate, se pare că moneda care s-a vândut cu peste un milion de dolari, supranumită “Chain Cent”, este unică pentru că nu a intrat niciodată în circulație. Motivul? Desenul de pe una dintre fețe, care înfățișează 13 inele conectate, simbolizând solidaritatea celor 13 colonii americane. Dar criticii de la acea vreme au spus că inelele reprezintă un simbol al sclaviei, ceea ce a dus la schimbarea modelului.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite