Atenţie ce date personale faci publice! Un hacker i-a furat identitatea cofondatorului Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Averea lui Paul Allen este estimată la 14,2 miliarde de dolari
Averea lui Paul Allen este estimată la 14,2 miliarde de dolari

Aproape 16.000 de dolari este prejudiciul adus lui Paul Allen, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, de un hacker care, pur şi simplu, s-a dat drept miliardarul la telefon, relatează Associated Press.

Mai precis, Brandon Lee Price, 28, a sunat în ianuarie la Citibank, unde cofondatorul Microsoft avea cont, şi a modificat doar adresa de livrare a unui card de debit, din Seattle, reşedinţa lui Paul Allen, în Pittsburgh, Pennsylvania, unde locuieşte infractorul.
Singurele retrageri pe care le-a făcut tânărul au fost pentru un transfer prin Western Union, în valoare de 15.000 de dolari, şi pentru a plăti 658,81 de dolari - un împrumut la Banca Forţelor Armate. Citibank a descoperit frauda două luni mai târziu şi a anunţat autorităţile, iar pe 2 martie, infractorul a fost arestat.

Citeşte şi:
Diete „magice" cu vin sau ciocolată

eBay interzice vânzările unui popular aditiv alimentar, vinovat de moartea unei femei

Oricine are informaţii publice pe internet este la risc

Informaţiile personale publicate pe internet ne fac vulnerabili în faţa tentativelor de furt de identitate, atrag atenţia autorităţile. Specialiştii recomandă să nu facem publice detalii privind data naşterii, adresa, numele de fată al mamei, numele animalului de companie sau şcolile absolvite. De asemenea, ar trebui să ne asigurăm că băncile la care avem cont cer informaţii confidenţiale atunci când fac modificări prin telefon (cod numeric personal sau alte tipuri de coduri).
În 2011, 280.000 de cazuri de furt de identitate au fost raportate în SUA.

Cine este Paul Allen

Paul Allen are o avere estimată la 14,2 miliarde de dolari şi este pe locul 57 în topul celor mai bogaţi oameni din lume. El a fondat, în 1975, compania Microsoft împreună cu Bill Gates şi tot el este cel care i-a dat numele. În 1982 a fost diagnosticat cu un tip de cancer limfatic (limfom Hodgkin), pe care l-a tratat prin radioterapie. Evenimentul l-a determinat să se retragă din Microsoft, dar a păstrat o parte semnificativă din acţiuni. În prezent, Allen deţine societatea de investiţii Vulcan.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite