În curând, un medicament eficient împotriva depresiei şi a maladiei Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentul este încă în faza de testare pe oameni, dar specialiştii estimează că în circa un an va fi disponibil pe piaţă.

Oamenii de ştiinţă care au creat acest medicament susţin că depresia majoră, schizofrenia  şi maladia Alzheimer au în comun faptul că o zonă din creier, denumită hipocampus, se micşorează foarte mult, afectând funcţionarea creierului.


Până acum, majoritatea medicamentelor împotriva depresiei acţionau asupra chimismului creierului, modificând nivelul de serotonină, dopamină şi norepinefrina. Noul medicament însă încearcă să aducă la mărimea normală celulele atrofiate din creier.


Potrivit dr. Karl Johe, CEO la Neuralstem (firma care produce medicamentul), depresia afectează deopotrivă nivelurile de neurotransmițători, neuronii și dimensiunea hipocampusului. Specialistul susține că noul medicament s-ar putea adresa tuturor acestor probleme și, mai mult, ar putea inversa procesul bolii până la punctul în care pacienții să poate renunța definitiv la medicație. Noul medicament ar putea fi folosit şi la tratarea pacienţilor care suferă de stress post-traumatic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite