Ei sunt ultimii locuitori ai Terrei. Iată vieţuitoarele care vor stinge lumina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte ca Soarele să devină un gigant roşu şi să moară, singurii pământeni în viaţă vor fi organismele unicelulare care vor locui în bazine izolate de apă caldă şi sărată, conform celor mai recente descoperiri. Şi aceste ultime vieţuitoare pământene vor muri peste aproximativ 2,8 miliarde de ani, cu un miliard înaintea Soarelui.

Acestea sunt concluziile analizelor computerizate realizate de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie pe baza informaţiilor pe care le avem despre evoluţia Soarelui, a Terrei şi a întregului Univers.

Jack O'Malley-James de la Universitatea St. Andrews şi colegii săi au analizat şi posibilitatea ca viaţa să se poată dezvolta în habitate extreme, cum ar putea fi pe planetele sistemelor solare asemănătoare celui pe care îl numim „acasă“. Formele de viaţă complexe dispar când Soarele îmbătrâneşte şi temperaturile la sol cresc.

Plantele, mamiferele, peştii şi în cele din urmă nevertebratele dispar. Oceanele se vor evapora şi vor rămâne doar lacuri mici, extrem de sărate, în peşteri, care vor adăposti microbii. Aceştia vor fi ultimii locuitori care vor stăpâni Pământul.

Modelul computerizat care a prezis acest eveniment oferă şi o veste bună, conform „New Scientist“:  în viitor, oferta planetelor care gravitează în jurul altor stele şi care vor putea susţine viaţă, va fi mai variată decât în prezent.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite