Un cățel, o căsnicie fericită și mulți prieteni, secretele longevității

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de știință din cadrul Universității Harvard au descoperit cele trei ingrediente care ne fac să trăim mai mult. Acestea sunt mai importante decât locul nașterii, starea financiară a familiei și clasa socială.

Studiul, care a fost inițiat de oamenii de știință în anul 1940, a monitorizat viețile a 200 de bărbați din SUA, din perioada tinereții și până la bătrânețe, evaluările având loc o dată la doi ani. Rezultatele au arătat că longevitatea este influențată mai mult de fericire decât de clasa socială. Directorul actual al studiului, George Vaillant de la Universitatea Harvard, a declarat ca relațiile fericite sunt cheia unei vieți lungi, adaugând că doar patru din cei 31 de bărbați singuri participanți la studiu sunt încă în viață, comparativ cu peste o treime din subiecții care au o căsnicie fericită. „A avea o familie iubitoare este extrem de important. Dacă vrei să fii fericit și nu ai un bebeluș de șase luni cu care să faci schimb de zâmbete, ia-ți un cățel", spune cercetătorul.
„Fericirea înseamnă inteligență emoțională, relații, veselie, cunoștințe și optimism", a subliniat Vaillant.
Rezultatele studiului mai arată că o căsnicie aduce mai multă fericire după vârsta de 70 de ani, iar felul în care îmbătrânim după 80 de ani ține mai mult de obiceiurile formate înainte de 50 de ani decât de genetică.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite