Germania şi Cehia recomandă îndepărtarea implanturilor fabricate de compania PIP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii germani şi cehi din domeniul sănătăţii au sfătuit femeile care au proteze mamare potenţial defecte să şi le scoată, după ce o recomandare similară a fost făcută de Franţa şi Venezuela, relatează BBC News.

Implanturile fabricate de compania franceza PIP conţin silicon de uz industrial, ceea ce creşte riscul ruperii lor şi a efectelor pe care le-ar avea acest lucru. Firma a vândut aproximativ 300.000 de implanturi în 65 de ţări în ultimii 12 ani. Acestea au fost interzise în Franţa în 2010 după ce s-a constatat că ele conţin silicon de uz industrial - folosit la fabricarea saltelelor - în locul unor materiale medicale speciale.

Franţa şi Venezuela au anunţat deja că implanturile respective ar trebui îndepărtate, dar Marea Britanie a dat asigurări că nu există un risc imediat.
Biroul federal german pentru produse farmaceutice şi medicale a declarat că investigaţia a arătat că chiar şi implanturile care nu oferă indicii că se vor rupe ar putea să reprezinte un risc. "Biroul recomandă ca implanturile în cauză să fie îndepărtate ca măsură de precauţie", a declarat preşedintele Walter Schwerdtfeger. El a precizat că urgenţa procedurii depinde în special de cât de lungă este perioada în care pacientele au purtat aceste implanturi.


Ministerul sănătăţii din Cehia, unde aproximativ 2.000 de persoane ar avea implanturi, a declarat că nu a depistat până în prezent niciun "risc acut de probleme de sănătate grave" dar le-a recomandat pacienţilor să le îndepărteze sau să le verifice anual.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite